Янев разкри ключа към третия мандат

Лидерът на "Български възход" говори пред журналисти

Янев разкри ключа към третия мандат | StandartNews.com

Готови сме за третия мандат, ще направим възможното да търсим съгласие. Това заяви лидерът на "Български възход" Стефан Янев пред журналисти.

Според него всяка партия трябва да е готова за третия мандат. "Макар и да наричаме третия мандат антикризисен, усилията, които се правят, са важни, защото даваме послание към българските граждани, които са наистина належащи", каза Янев.

Той е на мнение, че известно помирение ще трябва да има от всички. "Ключът не е в една или две партии, а във всички, да намерим този тон на съгласие. Най-лесно е да кажем отиваме на избори, защото това е изходът", коментира Янев, цитиран от actualno.com.

Янев смята, че политическото съгласие минава през споразумение. Той подчерта, че в политическата култура се налага мнението, че за да има стабилно управление, функциониращ кабинет и конструкция, която да го поддържа в парламента, е необходимо политическо споразумение.

"Дали ще се нарича коалиционно или друг вид прилагателно, няма значение. Трябва да има споразумение, което дава основните механизми за взаимодействие, на взимане на решение в рамките на кабинета", добави още лидерът на "Български възход". По думите му от там нататък трябва да е ясно кой носи отговорността.

Той обяви, че до момента няма нагласа за споразумение, но допусна, че може да се появи. 

Като важни приоритети Янев изтъкна мерките за справяне с инфлацията, които гарантират доходите и нормалното функциониране на бизнеса, демографията, Шенген и други.

"От там нататък нюансите и различията, могат да бъдат оставени за допълнително разглеждане напред във времето", изтъкна Янев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай