Събота,

Янев: Партиите имат време да решат за проектокабинета

От: Стандарт -
Янев: Партиите имат време да решат за проектокабинета
A
A
A

Нека да не коментираме хипотези, които ще се решават в следващите седмици, ако в сряда проектокабинетът не мине. Партиите, които го предлагат, имат достатъчно време да проведат необходимите разговори и да преценят какво е необходимо. Това коментира от Варна служебният премиер Стефан Янев на въпрос има ли готовност служебният кабинет да се превърне в редовен. Призова тези хипотези да се коментират едва след седмицата, ако било въобще нужно, пише Монитор.

Прилагането на мерките и управлението на пандемията да се оставят на МЗ, каза Стефан Янев. Процесите по тяхната специфика трябва да се управляват от специалисти, посочи служебният премиер. По думите му, в плана за действие срещу пандемията, който създали, са заложили критерии и експертите са тези, които ще кажат какви са следващите стъпки. Янев обаче призова за гъвкавост и каквито и да са мерките, те да не пречат на бизнеса и нормалния живот., но да има баланс в грижата за здравето.

Янев бе във Варна, за да поздрави днес курсантите от випуск 2021 на Висшето военноморско училище „Никола Вапцаров“, които на официална церемония на Морска гара-Варна, ще получат дипломите си, както и лейтенантските си пагони. Курсантите тази година са 17. Първенец на випуска е Васил Марков от Шумен, който е и първенец на специалността „Корабни машини и механизми за Военно-морските сили“.

Янев участва вчера в тържественото честване във Варна на празника на Военноморските сили на България. Той поздрави офицерите и цивилните служители, като подчерта, че хората са най-голямото богатство на бойния ни флот и благодари за тяхната всеотдайност: „Благодаря ви за службата! Бъдете все така дръзновени, посветени на това, което правите, и посветени на завета, завещан ни от дедите - да бъдем защитници на родината“.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички