Янакиева: Новият кмет на Перник е избран нелегитимно

Янакиева: Новият кмет на Перник е избран нелегитимно | StandartNews.com

София. Има съмнения за легитимността на новоизбрания кмет на Перник инж. Иван Иванов. Това съобщи досегашният градоначалник на града Росица Янакиева в сутрешния блок на ТВ 7. Тя избра депутатския пост и стана част от новите 240 народни представители в 43-ия парламент.

Общинският съвет на Перник е взел решение с 24 гласа "за" Иванов да стане временен кмет. Росица Янакиева обаче смята, че това е нарушение на Закона.

В Перник трябва да се проведат частични избори за кмет, тъй като има повече от година до местния вот. В тази връзка Янакиева обясни, че е разговаряла с президента Росен Плевнениев, който е поел ангажимент да се заеме с въпроса.

До момента кабинетът на Янакиева в кметството е запечатан, но скоро ще бъде отново отворен, за да посрещне инж. Иван Иванов от ГЕРБ. От юридическа гледна точка обаче разпечатването е незаконно, защото в момента тече 7-дневен срок за обжалване на процедурата.

Росица Янакиева коментира и казуса с КТБ. Тя изтъкна, че много от депутатите се съмняват в одита. Последиците от фалирането на банката могат да бъдат много тежки не само по отношение на банковия сектор, но за икономическите субекти, които имат отношение към тази банка, допълни още тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай