Вторник,

Възраждане иска избор на нов шеф на КПКОНПИ

От: СТАНДАРТ -
1938
Възраждане иска избор на нов шеф на КПКОНПИ
A
A
A

„Възраждане” предлага да се започне процедура по избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ), съобщиха от партията.

От политическата формация са внесли в парламента проект на решение за приемане на процедурни правила за условията и реда за предлагане на кандидати, представяне и публично оповестяване на документите, изслушване на кандидатите и за избор на председател на КПКОНПИ.

На 2 февруари Народното събрание гласува предсрочното прекратяване на мандата на председателя на КПКОНПИ, като същата влезе в сила на 1 март, се припомня в прессъобщението.

От партията посочват, че при предсрочно прекратяване на правоотношението на член на Комисията в двумесечен срок Народното събрание избира нов член, който довършва мандата. По аналогия същата процедура следва да се приложи и за избор на председател на Комисията, смятат от „Възраждане” и отбелязват, че този срок отдавна е изтекъл.

„Оставянето на Комисията толкова дълго време без титуляр за председател поставя под съмнение желанието на управляващата коалиция да се бори с корупцията и да постигне нулева толерантност към нея”, коментират още от партията.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички