Възможна ли е коалиция ПП-ГЕРБ? Условието

Политически сблъсък в ефир

Възможна ли е коалиция ПП-ГЕРБ? Условието | StandartNews.com

В ефира на БТВ се проведе голям политически сблъсък. Знакови лица на партиите, които имат най-голям шанс да влзят в 49-то Народно събрание, влязоха в открит дебат по важни въпроси. 

“ПП показа, че може да управлява в коалиция с партньори, на които има доверие. Какъв е проблемът да управляваме заедно с ГЕРБ? Никой не знае защо ГЕРБ доведоха страната до колапс в продължение на 12 години, особено в областта на правосъдието. Докато те не покажат, че разбират от това и някой там е склонен да поеме отговорност, няма как да изградим това доверие в парламента, за да можем да придвижим тази страна към един нормален живот”, каза Даниел Лорер.

ВИЖ ОЩЕ: Напрежение в ефир! Екшън между Лорер и Атанасова

“Управление в коалиция не е най-силната страна на ПП. Защото 232 дни това е най-кратко управлявалото правителство в най-новата история. Преди няколко месеца дадохме отговора на избирателите, когато предложихме състав и структура на Министерски съвет. Тогава само няколко гласа не стигнаха в Народното събрание, за да бъде реализиран мандата. ПП не събраха дори и своите 64 гласове заедно с ДБ. Това е важен знак за напред. Много по-голям е шансът на ГЕРБ-СДС да направи правителство. Ние ще бъде първа политическа сила”, отвърна Десислава Атанасова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай