Напрежение в ефир! Екшън между Лорер и Атанасова

Голям политически сблъсък

Напрежение в ефир! Екшън между Лорер и Атанасова | StandartNews.com

В ефира на БТВ се провежда голям политически сблъсък. Знаковите лица на партиите, които имат най-голям шанс да влзят в 49-то Народно събрание, влизат в открит дебат по важните въпроси, които вълнуват всички българи - инфлация, ръст на цените, икономическа криза.

В дебата участват Десислава Атанасова от ГЕРБ - СДС, Даниел Лорер от "Продължаваме промяната" - "Демократична България" (ПП - ДБ), Петър Чобанов от ДПС, Цончо Ганев от "Възраждане" и Георги Свиленски от БСП, а водещи са Мария Цънцарова и Златимир Йочев.

„Въпросът с цените и инфлацията боли и той боли за всеки един от нас, който пазарува всеки ден. За нас няма никакво съмнение, че инфлацията е дошла от другаде, но това не помага. Ние дадохме много ясно да се разбере, че след изборите ще се борим с двата основни проблема. Защо българинът продължава да е най-беден в ЕС след 12 години управление на ГЕРБ и дълго членство в ЕС. Второто, с което ще се заемем, е регулация на пазара, посредством работещи регулатори, които трябва да са сигурни, че никой не манипулира нито цената на олиото и всички останали картели и монополи с горива и т.н.“, започна Даниел Лорер.

„Две години бяха пропуснати и преминаха в безвремие, защото липсваше лидерство, липсваха отговорност и трайни решения. Бих казала, че последните две години инфлацията беше изпусната, защото не бяха компенсирани навреме всички търговци и производители с цената на електроенергията. Нашата парламентарна група беше тази, която предложи мораториум на електроенергията за битови абонати, защото зимата щеше да бъде много по-трудна. Естествено няма как да пропуснем цената на газа, която беше на последния ден на управление на ГЕРБ 30 лв. При управление на ПП 300 лв., а сега е 100 лв. Това основната причина инфлацията да е толкова голяма – никакви мерки навреме и липса на адекватни решения“, отговори му Десислава Атанасова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай