Възкръсва ли проектът на Иван Костов „Десен алианс“?

Пост на Колтуклиева взриви социалната мрежа

Възкръсва ли проектът на Иван Костов „Десен алианс“? | StandartNews.com

Докато „Продължаваме промяната“ протакат отговора дали ще се явят на изборите с  „Демократична България“ като предизборна коалиция, пост на журналистката Соня Колтуклиева взриви социалната мрежа. Тя твърди, че ПП пуснали отказ по мейла до Христо Иванов, а той  панически се опитва да спаси партията си като реанимира идея на Иван Костов отпреди 18 години, която предвижда широко дясно обединение „Десен алианс“. Целта е сега да привлече разочаровани хора от Промяната и ДБ.

Според нея положението в ДБ било критично, защото след провала на Промяната се очаквало избиратели масово да се насочат не към Христо Иванов, а към ГЕРБ и партията на Стефан Янев.

Тя твърди, че за да се спаси положението, от ДБ вече агитирали структури на коалицията ГЕРБ-СДС в малките градове да се отцепят и да се влеят в новата формация като срещу местни функционери обещавали подкрепа на местния вот догодина.

Разчитало се на Пламен Юруков - да дръпне хора от СДС, а на Цветан Цветанов - да цепи ГЕРБ.

Пламен Юруков обаче светкавично бе намерен от  Флаш нюз като заяви, че неговата позиция на тема „ хората на Костов“ е ясна от повече от 15 години и той не припознава никакви десни идеи, нито партийни сходства с „екскомунистическия прокурор Атанас Атанасов“, както и че няма причина за разрив в отношенията ГЕРБ-СДС.

Междувременно от ДБ опровергаха Колтуклиева като казаха, че още нямат отговор от ПП за предизборната коалиция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай