Вярно ли? Сензационна версия за Хекимян

Всичко ще стане ясно още в понеделник

Вярно ли? Сензационна версия за Хекимян | StandartNews.com

Бившият шеф на новините на бТВ и неуспял кандидат за кмет на София Антон Хекимян все пак ще влезе в столична община, но като зам.-кмет по културата, твърди в последния си брой вестник Уикенд.

Всъщност подобна сензационна версия бе разпространена още преди седмица, когато се твърдеше, че е проведена среща между Бойко Борисов и Васил Терзиев, на която лидерът на ГЕРБ е обещал своята подкрепа за кандидатурата му на балотажа срещу зам.-кметско място за Хекимян и председателския пост в Столичния общински съвет за бизнесмена Любомир Минчев.

Въпросната среща се е състояла в четвъртък, 2 ноември – три дни преди балотажа и ден след прословутата реплика на Борисов – „по-добре държавна собственост, отколкото Държавна сигурност“. Това обяснява до голяма степен и обрата в поведението на Бойко Борисов, който в петък, 3 ноември, обяви категоричната си подкрепа за Васил Терзиев и в крайна сметка кандидатът на ПП-ДБ спечели с много малка преднина пред Ваня Григорова.

В изборния ден, когато отиде да гласува и даде кратък брифинг, самият Борисов отрече такава среща да се е провеждала, но сякаш не бе толкова убедителен - искаше бързо да приключи темата и да премине към друг журналистически въпрос. С по-лесен отговор.

Каква е истината ще разберем още в понеделник, когато трябва да се изпълни първа част от сценарият – избор на председател на СОС, а след това и подбор на екипа на новия кмет.

Пръв сред равни в СОС иска да е и Борис Бонев от „Спаси София“. На него също било предложено зам.-кметско място – по транспорта.

Източници от ГЕРБ твърдят, че ако Антон Хекимян не стане зам.-кмет, няма да е на избираемо място в листата за евроизборите, както се твърдеше, а ще бъде предложен или за шеф на БНТ (мандатът на Емил Кошлуков изтече преди година и половина), или ще е партийната квота за Съвета за електронни медии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
НямТолковаОпростаченНарод
преди 5 месеца

Чак сега ще се нагледахме на пищни и атрактивни гей-паради на пъпа на София ,щом ще отговаря за културните въпроси на столицата! Да се надяваме , че партньорите от Козяк активно да се включват и ще осигуряват международно присъствие.Може и на МОЧА да се провежда заключителния етап,със снимане на голите гъзове на Асфалт паша,Цвъко Молитвената закуска, Сополан Паситто,Ристе ЛодкарО, Преродената Пастика.Крадлата на кремове може пък да открие там сергия за вазелин, гелове,мазила,кремове , свинска мас и да им маже свинтерите.

Откажи
преди 5 месеца

А Ваня Григорова като Зам.кмет по социалната политика.

Откажи