Вторник,

Вучков: Реформата в МВР за по-малко началници няма алтернатива

От: Администратор -
Вучков: Реформата в МВР за по-малко началници няма алтернатива
A
A
A

В историята и в политиката не се борави с такива понятия като „ако". Така сме решили, така се случи, такива са последиците. Така коментира за пореден път неочакваното сдаване на поста вътрешният министър в оставка Веселин Вучков пред старозагорските медии в Гълъбово в понеделник. Според него най-важното е да се осъществи приемственост по отношение на реформата в МВР, която според него няма алтернатива.

„Реформата за намаляване на администрацията, за по-малко началници тече, тя е в разгара си, щатовете на двете нови дирекции – Национална полиция и БОП, вече са на бюрото ми", добави Вучков. Той припомни, че от 1 април законът за държавния служител ще започне да действа и в системата на МВР. Така всички държавни служители ще се подчиняват на него и вече няма да бъдат в най-привилегированата категория труд за системата.

„Следващите 5-6 месеца ще бъдат ключови за реформата в МВР", категоричен бе министърът в оставка и обеща, ако е нужно да помага със съвети на своя приемник Румяна Бъчварова.

Вучков коментира и индиректното обвинение на премиера Борисов за „ченгеджийските номера", довели до оставката му. „И аз мисля, че премиерът нямаше предвид мене", съгласи се с журналистите вътрешният министър в оставка.

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички