Вучков обеща промени в МВР без съкращения

Вучков обеща промени в МВР без съкращения | StandartNews.com

София. Възстановяването на конкурсното начало за растеж в системата на МВР, връщането на ГДБОП в структурата на МВР, възстановяването на Главна дирекция "Национална полиция" и възстановяването на балансиращата роля на президента при назначаването на главния секретар на МВР. Тези основни акценти в работата си през първите 100 дни открои министърът на вътрешните работи Веселин Вучков.

Относно връщането на ГДБОП в МВР той посочи, че е създаден вътрешноведомствен координационен екип за трансформацията, която трябва да се случи до 2 месеца.

Пред медиите Вучков обеща, че трансформацията ще се случи без да се допускат съкращения и прекъсване на производства.

Отчетът съвпада изцяло с променената законова база за работа на МВР, каза Вучков в началото на отчетната си пресконференция за първите 100 дни на поста. Той припомни, че през миналата седмица са били приети окончателно поправките в Закона за МВР, които до края на седмицата трябва да влязат в сила и да започнат да действат три дни по-късно.

Пътният контрол вече се осъществява само в условия на видеонаблюдение, отчете Вучков по отношение на втория акцент от работата си - пътния контрол.

В момента се обучават 1430 служители на МВР в програма финансира по Оперативна програма "Административен капацитет". Обучението е за събиране на доказателства и извършване на процесуално-следствени действия, включва се и езиково обучение, каза Вучков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай