Вучков: МВР ще пази колкото е нужно пред банките

Вучков: МВР ще пази колкото е нужно пред банките | StandartNews.com

Няма да има мобилизация на полицаи от страната и МВР няма да се превръща в частен охранител на вложителите, които на 4 декември ще могат да разполагат със средствата си от КТБ, заяви министърът на вътрешните работи Веселин Вучков след заседанието на Министерския съвет в сряда.

Попитан колко време ще има полицаи пред банките, когато се разплащат средствата от КТБ, Вучков каза, че конкретно времетраене не е направено, служителите на реда ще са пред клоновете колкото е необходимо. "Няма да има мобилизация на полицаи от страната, тъй като клонове на тези банки има в цялата страна. Става дума за около 1150 офиси и клонове на 9 банки на територията на цялата страна. Надявам се да няма напрежение, още повече, че се надявам и на благоразумие на гражданите", посочи Вучков.

Според него не е необходимо всеки от вложителите да си тръгне с по 14 хил. лв. колкото ще бъде вероятно средния размер на депозитите, които ще бъдат изтеглени. Той коментира, че не е работа на полицията да осъществява частна охранителна дейност, попитан дали полицаи ще охраняват вложители с големи суми в КТБ

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай