Всички се питат защо Айлин Секизкьок благодари на Пазарджик

Кметът Тодор Попов се срещна с турския посланик

Всички се питат защо Айлин Секизкьок благодари на Пазарджик | StandartNews.com

Пазарджик е първата българска община, която е съумяла да създаде организация и да окаже помощ на пострадалите при земетресението в Турция, стана ясно от изявление на кмета Тодор Попов в личния му профил във Фейсбук. Ето какво написа той.

„Посетих централата на Български Червен кръст в гр. София, където се срещнах с Н. Пр. Айлин Секизкьок, Посланик на Република Турция, Акад. Христо Григоров, Председател на БЧК, и Проф. д-р Красимир Гигов, Генерален директор на БЧК.

Посланик Секизкьок благодари на Община Пазарджик и цялата местна общност за оказаната подкрепа и показаната съпричастност в продължаващата трагедия. Община Пазарджик ще бъде удостоена с грамота, защото бе първата българска Община, която реагира със съдействие към пострадалите от земетресението.

Уверих представителите на БЧК и Н. Пр. Айлин Секизкьок, че оставаме на разположение при необходимост от допълнително съдействие от наша страна.“

Припомняме, че на 6 февруари в 4.17 ч. сутринта Южна Турция бе разтърсена от трус с магнитуд 7,7 и епицентър в град Пазарджък, окръг Кахраманмараш. Девет часа по-късно бе регистрирано и второ силно земетресение, отново в окръг Кахраманмараш, с магнитуд 7,5-7,6. Двата труса причиниха десетки хиляди жертви, както и огромни материални щети в Турция и Сирия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай