Воля ще се сближава с ГЕРБ

Може да очаквате сближаване между нас и ГЕРБ, обяви в парламента Веселин Марешки

Воля ще се сближава с ГЕРБ | StandartNews.com

Аз чета много правилно посланията. Може да очаквате сближаване между нас и ГЕРБ. Това обяви в парламента Веселин Марешки, лидер на "Воля - Българските Родолюбци". Пред медиите той анализира резултатите от провелите се избори за Европейски парламент.

Оценката, която Марешки направи в уводните си думи, че са се провели "странни избори". По думите му в тях партията му е препотвърдила резултата си от провелите се парламентарните избори с 3,6 на сто подкрепа. Марешки обвини управляващите, че са в коалиция с ДПС и ВМРО и изтъкна, че те нямат необходимата подкрепа в обществото.

Той обобщи, че българите не се интересуват от евроизборите и считат него и формацията му за по-полезна в България. "Трябваше да постъпя като Борисов. Да сложим друг човек на първо място и аз да обикалям от обект на обект", разкри още Марешки. Според него простата сметка от сбора на процентите в изборните резултати на основните участници в надпреварата сочи, че опозицията в България има с 25 на сто повече гласове от управляващите.

Веселин Марешки отбеляза още, че ще търсят среща с министър-председателя и ще сигнализират главния прокурор относно оказан натиск върху техни симпатизанти, на които им е било отказано участие в изборните комисии и са били заплашвани и обясни, че съпруг на техен симпатизант - член на изборната комисия, е заплашен с уволнение ден след изборите.

Веселин Марешки определи ситуацията със симпатизантите като "партизанска война" и обясни, че ще спрат да афишират своите привърженици, докато не постигнат изборни резултати.

На въпрос как ще коментира появата на Делян Пеевски в пленарна зала, Марешки каза: "Не съм го забелязал в залата. Какво да го коментирам?".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай