Волен: Да ме задържат в парламента, ако искат

Волен: Да ме задържат в парламента, ако искат | StandartNews.com

Както разпореди прокуратурата така ще стане, ако решат да ме задържат, могат да го направят и тук. Това заяви в кулоарите на парламента Волен Сидеров по повод свалянето на имунитета му.

„В момента, в който падне имунитетът по второто искане и гласуват разрешение за задържане могат да го направят. Това е решение на прокуратурата и зависи от пристрастието и безпристрастието на прокурора. Очаквам, че и по второто искане ще ми свалят имунитета", посочи той. И бе категоричен, че с действията си е целял да покаже необективността и двойния стандарт на правосъдната система.

„Протоколът от комисията, която разглеждаше моя имунитет, трябва да го четеш в секретна секция. Целият парламент работи под някакъв натиск. Под чий натиск работи? Да не би да се е получило така, че група соросоиди да дирижират всичко в изпълнителната, съдебната и законодателната власт. Това е много опасно и тревожно, защото днес е Сидеров, утре е Каракачанов, Симеонов, може би Кънев – според това кой е угоден на властта", коментира лидерът на "Атака".

Документ с невярно съдържание стои в основата на решението за сваляне на имунитета му, смята Сидеров. „Прокуратурата ни дава документ с невярно съдържание. Тази прокуратура, която е нарушила реда е нарушила закона. МВР също. Защо никой не коментира, че оттогава имунитетът ми не съществува", попита той.

„Бях помолен да изляза, но какво от това. Как да изляза отвън, след като отвън имаше 200 души, които крещяха, че ще ме убият", каза още той и се оплака от полицаите, които не са го охранявали като депутат.

Накрая Волен посочи, че е готов да се извини на студентите от НАТФИЗ, както и да им изнесе лекция. Той бе категоричен, че дори и без имунитет няма да спре с акциите си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай