Сидеров остана без имунитет

Сидеров остана без имунитет | StandartNews.com

Волен Сидеров и Десислав Чуколов от "Атака" вече са без имунитет. Народното събрание свали "щитовете им" по искането на главния прокурор за образуване на наказателно постановление.

Общо 144 от депутатите гласуваха със „за" за сваляне имунитета на Сидеров, 11 бяха „против", само 1 се въздържа.

За падането на имунитета на Десислав Чуколов бяха 148 депутати, 11 от „Атака" гласуваха "против", нямаше въздържали се.

„Исках да обясня на комисията порочността на искането на главния прокурор за сваляне на имунитета ми и този на Десислав Чуколов, което се базира на фалшива експертиза, но тя пресече с думите: ние не сме съд", каза лидерът на "Атака" преди гласуването. 

„Днес ще гласувате свалянето на имунитета ми и на колегата Чуколов за нещо, което предстои да бъде изяснявано", подчерта Сидеров. Мога да кажа, че днес е много хубав ден за българската наркомафия, тъй като със свалянето на имунитета ни тя ни нанася тежък удар с тежката ръка на държавната машина с участие на прокуратура, МВР, правителство и парламент, заради факта, че посочихме как в центъра на София се продават свободно наркотици, каза той. Полицията това не го преследва, напротив, закриля го. Това беше доказано и показано в ТВ Алфа. Знам, че в тази зала има хора, които имат лична трагедия, защото децата им са наркозависими. Другата голяма трагедия е, че в България близо 1 млн. души са наркозависими, каза още той, цитиран от БГНЕС. 

Припомняме, че главният прокурор Сотир Цацаров внесе в НС искането за свалянето на имунитетите на двамата депутати. Това стана след Сидеров и Чуколов предизвикаха скандал пред магазин за алкохол и цигари 2 столицата. Това стана на 12 октомври, а по-късно лидерът на "Атака" направи още два скандала в НАТФИЗ, един от които точно в изборната нощ на 25 октомври. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай