Външно иска обяснение от руското посолство заради обидна публикация

МВнР изпратило дипломат до мисията на Москва в София, за да изрази "разочарование" от публикацията за „олигофрени и малоумници”

Външно иска обяснение от руското посолство заради обидна публикация | StandartNews.com

Обяснение по официален ред поиска българското външно министерство от руското посолство в България. Повод е обидна публикация, която се появи на фейслук страницата на мисията в сряда. Оказа се, че тя е препечатала текста „По-големи олигофрени и малоумници от платените жълтопаветни русофоби няма". Това е коментарът на лидера на партия "Възраждане" - Костадин Костадинов, пуснат препечатан от неговия профил в социалната мрежа в сайта Класа.бг.

Външно министерство реагира също през фейсбук:

"По указания на ръководството на МВнР заместващият директора на дирекция “Източна Европа и Централна Азия” посланик Георги Панайотов е провел разговор със съветник в посолството на Руската федерация, като е предал позицията на българската страна по повод безкритичното публикуване на фейсбук страницата на посолството на препечатка от сайт. Представителят на МВнР изрази разочарование по повод публикуването на мнение, съдържащо обидни за българския народ квалификации, като посочи, че подобни действия не допринасят за двустранните ни отношения с Русия, а напротив, създават благоприятна почва за антируски настроения сред българските граждани."

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай