Понеделник,

ВМРО събира партии, независими от чужди посолства. Идеята

От: Иван Ангелов, кадър Нова ТВ, архив -
1219
ВМРО събира партии, независими от чужди посолства. Идеята
A
A
A

Страната ни има нужда от широко обединение на формации, които не се намират под зависимост на някой чужд геополитически вектор, декларира в интервю за БНР Искрен Веселинов, един от тримата съпредседатели на ВМРО. По думите му трябва да се направи "алтернатива за България, която да има сериозна роля в бъдещия парламент".

"Малкото останали формации, които не са зависими от чужди посолства, би следвало да си подадат ръка и да формират сериозен блок в противовес на другите два блока – русофилския и прозападния", подчерта Веселинов.

По думите му последното Народно събрание е показало "пълна липса на зачитане на националния суверенитет и отстояване на националните интереси". "Имахме мнозинства, понякога конституционни, които бяха пряко против българските интереси, какъвто беше случаят с решението за преговорите за РСМ", каза съпредседателят на ВМРО.

"ИТН взеха своето решение за самостоятелно участие, което може да бъде неуспешно и да доведе до преразпределение на техните гласове към формациите, които са част от либералния консенсус или проруската пропаганда", коментира Искрен Веселинов.

И преди Борисов да отправи директни оферти към ПП за коалиция беше ясно, че тези, които са обявили евроатлантическите ценности над националните, ще търсят обединение в следващия парламент и при подобно обединение има нужда от коректив, смята съпредседателят на ВМРО.

Според Веселинов този коректив могат да го дадат само национално-патриотичните и консервативните формации, като не става дума само за партии, но и за граждански организации с този профил.

За целта ВМРО ще предложи открит форум, "всеки да може да дойде на него – тези, които се привиждат в подобно обединение, да дойдат".

Искрен Веселинов е на мнение, че следва да гледаме на политическите съюзи, в които участваме като на средство за изпълнение на националните цели, а не като на "детска градина, в която сме най-малкото детенце и изпълнява всичко, което му каже другарката".

Той открои като водещи точки за обединение още икономическия патриотизъм и демографската катастрофа.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички