ВМРО с разкритие! Истината за коалиция с Янев

Воеводите редят листи днес

ВМРО с разкритие! Истината за коалиция с Янев | StandartNews.com

Ще има ли коалиция ВМРО – Български възход? Отговор на този въпрос даде бившият депутат Александър Сиди от ВМРО. Той обяви в ефира на бНТ, че партията му няма да се обединява с "Български възход на изборите.

"ВМРО се явяваме сами на изборите. Коалиция с "Български възход" няма да има. Не е имало разговор за коалиция. И ВМРО, и "Български възход" са се регистрирали за самостоятелно участие. Слушах внимателно какво каза г-жа Виолета Комитова. Нищо не чух и това е причината да няма разговори оттук нататък. На конкретен въпрос за конкретни политики, тя не отговори", допълни той.

"Когато не излезем и не говорим, когато не го разпишем, когато не водим разговор за политики, защото разговорите са били на ниво "Български възход" с тяхното ръководство и с нашето ръководство на ниво ВМРО... Няколко пъти сме поискали програмата и не получихме информация за това какви са техните политики, за какво се борят. Заявки много, разговори много, но няма яснота какво искаме да правим и това е големият проблем."

Сиди каза, че днес предстои заседание на ръководството на ВМРО, на което ще бъдат подредени листите.

Представителят на ВМРО коментира и преградното съоръжение по границата, като подчерта, че то, изградено веднъж, трябва да бъде поддържано.

"Трябва да бъде сложена техниката на него, трябва да бъде сложена живата сила на него. То само по себе си няма как да спре нищо."

На мнение е също, че на граничарите трябва да бъде разрешено за стрелят "на месо", за да се спре нахлуване на мигранти.

По повод на войната в Украйна, Сиди подчерта, че в резултат на нея сме свидетели на ужасяващи икономически последици за България.

"Войната трябва да бъде спряна незабавно. Пътят за спирането на тази война е през изтеглянето на руските агресивни сили, които са нахлули в една суверенна държава. Но, разбира се, трябва да говорим и за правата на руснаците в Украйна, защото това са двете точки на тази война."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай