ВМРО на бунт срещу секциите в Турция

Не искат отпадане на лимита за секции в чужбина

ВМРО на бунт срещу секциите в Турция | StandartNews.com

Протест срещу промените в Изборния кодекс и приетото от Правната комисия решение за увеличаване на броя на секциите в чужбина, включително в Турция, организира ВМРО Пред парламента. Воеводите скочиха срещу премахването на ограничението за брой на секции в чужбина, което Правната комисия прие вчера, а днес пленарната зала трябваше да гледа.

ВИЖ ОЩЕ: Челен сблъсък ВМРО – Тошко Йорданов

"Днес народните представители са на път да извършат национално предателство, тоест да позволят в Република Турция да няма ограничение на броя на секциите за гласуване, което ще позволи на Ердоган да организира 200-300 000 души да гласуват за определена българска партия, което ще е пряка намеса във вътрешните работи на България", обясни мотивите за протеста Юлиан Ангелов.

ВИЖ ОЩЕ: Ал. Сиди и Ивайло Вълчев топят ледовете във Фейсбук

"Това, което ще гласуват днес, означава Ердоган лично да се намесва във вътрешните работи на държавата. Нещо, което не се е случвало 10 години", заяви Александър Сиди.

Ако промените днес бъдат приети, от ВМРО ще искат налагане на вето от президента.

Протестиращите впоследствие се преместиха пред президентството, където посрещнаха и изпратиха представителите на „Има такъв народ”. Тошко Йорданов, Ивайло Вълчев и Антоанета Стефанова отидоха при Радев, за да вземат и върнат мандата за кабинет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай