Скаран ли е с Радев? Истината от Стефан Янев

Коментира и отношенията си с ГЕРБ

Скаран ли е с Радев? Истината от Стефан Янев | StandartNews.com

"Готови сме за разговори с всеки. А дали ще се стигне до коалиция е въпрос на по-следващ етап. Това заяви в интервю за Труд лидерът на партия „Български възход“ Стефан Янев. Ето някои акценти от него. 

"Разбира се, че ще приемем поканата на лидера на ГЕРБ. Това е нещо, за което аз и коалицията, която представлявам, говорихме през цялата кампания – че ние влизаме в политиката да предлагаме и да търсим съответни решения.  

Не може всеки поединично да гарантира осъществяването на тези решения, затова търсим варианти за по-широка подкрепа и разбиране. И призивът „да седнем на масата на преговорите“ аз съм го декларирал като заявка много пъти по време на кампанията", добави той. 

Имаме патриотична партия, има земеделска и зелена партия. Така показваме един вид модел на такъв тип платформа, който може да обединява на пръв поглед партии с най-различни идеологии и приоритети, но в името на националния интерес ние сме намерили пресечните точки, общи позиции, визии  и идеи, които смятаме да развиваме и най-важното – опитваме се да предлагаме решения на гражданите. Така че това е нашата формула. 

По принцип като че ли всеки се стреми сякаш да е в центъра и да казва: Аз мога да работя и с леви и с десни, което прави този разговор едва ли не клиширан.

Нека не забравяме, че третият мандат президентът решава на кого да го даде. Той не е гарантиран за най-малката партия. В случая аз представлявам най-малката коалиция, която ще е в 48-ото НС. Разговорите предстоят. В момента чуваме само заявки.

Отношенията ми с Радев? Нормални. Защо това трябва да е въпрос?

Работих с него. Ние отдавна се познаваме. Знаете, още в армията бойни другари сме били.

Специална операция или война?

Специална операция продължи докато бе обявена частична мобилизация в Русия. Обърнете се назад в историята, към модерните войни на  XX век и обърнете внимание, че всяка една от тях започва с мобилизация", каза Стефан Янев..

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай