Вицепрезидентът обвини политиците за случая в Розово

Вицепрезидентът обвини политиците за случая в Розово | StandartNews.com

Клисура. Не са виновни гражданите, а политиците за случая с изгонените бежанци от село Розово. Това коментира вицепрезидентът Маргарита Попова относно случая "Розово" пред журналисти в Клисура.

„Далече ръцете от българските граждани и народ, защото политиците са тези, които трябва да си вършат работата постоянно и отдалече да предвиждат опасностите, да бъдат далновидни, за да не се случват такива неща", категорична бе Попова.

По думите й дните на българина са достатъчно напрегнати и никак не е лесно да се обвинят хората за случая в Розово.

"Поведението на местната власт е лошо и не е християнско", каза още вицепрезидентът като поясни, че поведението на политиците от години е недалновидно.

„Дипломацията, която водим от години, е неуместна. Преди година, страната ни не беше подготвена за бежанския въпрос, нито хората по места, нито медиите. Недопустимо е „западни писачи" да обявяват как българският народ не е възпитан добре, как мрази различния", каза още вицепрезидентът.

„Виждаме, че само на една крачка от село Розово изгонените бежанци бяха посрещнати топло, приети и нахранени. Не може да се твърди, че има различия между хората от едното и другото село", каза Попова.

Според вицепрезидента, на политиците липсва тактичност от години и сега свеждат поглед и се оправдават с хората. Тя уточни, че държавата ни действително полага много усилия от преди година и половина по бежанския въпрос.

„Ние живеем в бедност и мизерия и това, което първо трябва да се направи е да подготвим хората по този въпрос, за да са спокойни те и второ след като дадем статут на бежанците да ги приобщим, да намерят те разбиране и топлота и да бъдат интегрирани", каза Маргарита Попова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай