Вицепрезидентът: Без технологии няма бъдеще

Вицепрезидентът: Без технологии няма бъдеще | StandartNews.com

Горда съм, че наши сънародници са сред водещите специалисти в сферата на информационните и комуникационните технологии. Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова по време на „Наградите на БАИТ за 2016 г." за принос в развитието на информационните и комуникационните технологии.

„Неслучайно един от първите патронажи, приет от държавния глава, е именно това в сферата на информационните технологии. Ако България иска да е сред икономическите и политическите лидери, трябва да изгражда специалисти и да подпомага техния професионален успех тук в родината ни", заяви Йотова, като призова към изграждането, развитието и спомагането за сформирането на нови лидери в областта на технологиите.

"Не бихме могли да си представим съвременните общества без информационните и комуникационните технологии. Без съмнение това е водещ отрасъл за българската икономика, за мястото ни в света, за самочувствието ни на модерен и образован народ. В бързо променящата се действителност на предизвикателства и изпитания, когато всеки човек по всяко време има широк достъп до информация и услуги, институциите не бива да изостават от тези тенденции. Човечеството се движи със стремителна скорост напред. Вярвам, че нашата нация има своя интелектуален потенциал да участва в значимите глобални дебати и да бъде активен и равностоен участник в изграждането на света на бъдещето", допълни Йотова.

Тя призова с обединените усилия на научната общност, бизнеса и държавните институции да се изгражда и развива този капацитет и да се спомага за формирането на нови лидери в областта на технологиите.

На събитието присъстваше и бившият президент Росен Плевнелиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай