Габриел събира посланиците. Най-важната среща

В събитието ще участват извънредните и пълномощни посланици

Габриел събира посланиците. Най-важната среща | StandartNews.com

Утре в резиденция „Бояна“ вицепремиерът Мария Габриел ще открие годишната конференция на министъра на външните работи с ръководителите на задграничните представителства на Република България. Конференцията е под надслов „България в многополюсния свят: предизвикателства, приоритети, решения“, съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи. 

Участие в събитието ще вземат извънредните и пълномощни посланици, постоянните представители в международните организации и генералните консули на Република България, както и представители на изпълнителната власт - министри и зам.-министри. 

Теми на дискусия  ще бъдат сигурност и отбрана, върховенство на правото и присъединяването на България към Шенген, сътрудничеството в сферата на иновациите, присъединяването на страната ни към еврозоната и Организация за икономическо сътрудничество и развитие. 

Ще бъдат обсъждани също така и възможностите на културната дипломация, сътрудничеството в сферата на образованието, работата с българските общности зад граница и актуални въпроси за българската дипломатическа служба.

Приветствия към участниците ще отправят президентът Румен Радев и премиерът акад. Николай Денков.

Министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел се срещнаха вчера с комисаря по въпросите на иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта Илиана Иванова, пише БТА

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай