Виктория Василева вече не е депутат. Уникално изпращане

Депутати с най-топли думи за вече бившия парламентарист

Виктория Василева вече не е депутат. Уникално изпращане | StandartNews.com

Острието на ИТН Виктория Василева вече не е депутат. Оставката на парламентаристката и организационен секретар на “Има такъв народ” бе приета от Народното събрание със 162 гласа “за”, 5 бяха “против”, а 12 се “въздържаха”.

Василева обяви, че ще напусне парламента още в края на юни. Тогава с публикация във фейсбук тя обясни, че това е било едно от най-трудните решения в живота й.

Днес с емоционална реч тя се раздели с парламента, но си остави вратичка, че може да се върне в Народното събрание. Напук на очакванията на отцепниците от ИТН, Василева не каза една лоша дума за партията на Слави Трифонов, в чието създаване е участвала.

За първи път депутати от всички парламентарни групи без „Възраждане” излязоха на трибуната, за да кажат най-топли думи за колегата си.

Тошко Йорданов заяви, че Василева се е държала мъжки за разлика от отцепниците от ИТН. Напускането ѝ доказва, че инакомислещите в ИТН не ги чака разстрел, а имат свободна воля, каза Йорданов.

Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС изтъкна, че Василева не е злоупотребила с доверието на избирателите, защото с решението си да напусне парламентарната група е напуснала и НС.

Аз съм тук единственият, който помни Виктория Василева, когато бе най-младият депутат в 38-ото НС. Помня нейната работа от времето, когато някои от вас са били в детската градина или още по-малки, каза Йордан Цонев. И заяви: „Изказвам удовлетворението -  моето и на парламентарната група на ДПС от работата с Виктория Василева в няколко кратки парламента - два миналата година, този не знаем колко още живот ще има.”.

Благодаря за конструктивната работа в тежки и напрегнати моменти. Съжаляваме, че НС губи добър парламентарист. Надяваме се, че пак ще бъдете тук, каза Цонев.

Борислав Антонов от ПП и Христо Иванов от ДБ също изпратиха Василева с добри думи и ѝ благодариха за работата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай