Вторник,

Вигенин: Масовите чистки рушат държавността

От: Администратор -
A
A
A

Депутатът доведе в парламента уволнени служители от Пиринско

Правителството руши държавността с масовите чистки в администрацията. Това заяви в петък народният представител от Благоевградска област Кристиан Вигенин. По негова инициатива в Народното събрание беше организирана пресконференция, в която взеха участие уволнени хора от Пиринския край.

Той разкритикува действията на сегашното правителство, като обяви, че в списъците с уволнени има десетки имена и се прави повсеместна чистка на всички нива в изнесените звена на държавната администрация. И обясни, че става дума за много човешки съдби.

„Това са хора, които са вършили съвестно, честно и достойно своята работа и са защитавали обществения интерес", категоричен бе Вигенин. Той заяви, че дава трибуна на тези хора, за да може съдбите им и техните гласове да достигнат чрез медиите до всички, защото само така ще се обърне сериозно внимание на масовите уволнения в администрацията.

Вигенин обвини министъра на здравеопазването е най-лошият пример в това отношение. „От парламентарната трибуна здравният министър заяви, че ще направи всичко „на ръба на правото и отвъд правото", за да не допусне хора като д-р Владимир Пандев да управляват болници. Това е недопустимо в една правова държава с претенции върховенството на закона да е основен принцип", категоричен бе депутатът.

Освен бившия директор на МБАЛ - Благоевград д-р Пандев, към журналиститите се обърнаха Юлия Янчева, бивш директор на Областна инспекция по труда, и Пламен Ботев, бивш директор на ВиК в Разлог. Янчева коментира, че само седем месеца след назначаването си, при спечелен от нея конкурс, е била освободена, а на нейно място е назначен пенсиониран служител. Пламен Ботев допълни, че за една година е решил многогодишни проблеми в общината, за което е получил много благодарствени писма от гражданите, а след това е бил уволнен.

„Ще търся справедливост и защита на всички, които са били освободени по недостоен начин, без мотиви и в противоречие със закона", увери Вигенин.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички