Вигенин разкри истината! Какво става с БСП

И защо са взети такива мерки на конгреса

Вигенин разкри истината! Какво става с БСП | StandartNews.com

"Такива изпълнения на Конгрес на БСП не е имало". Това заяви в предаването "Лице в лице" Кристиян Вигенин от левицата.

"Конгресът и като емоционална реакция, но и като загриженост за партията, взе своите решения част от тези хора, които направиха скандалите сутринта, да бъдат отстранени от партията. Те не са съгласни, не са доволни. Но подобни случаи и такова уронване на престижа на БСП не е имало и затова партията взима мерки.

Стана пределно ясно, че така наречената опозиция определено няма достатъчно подкрепа в партията и на Конгреса. Това стана ясно още от първите гласувания. Логично беше да приемат този факт и на следващия Конгрес да имат повече подкрепа. Те не могат да разберат, че не предлагат никаква алтернатива", каза той.

"Ако няма някаква друга линия на поведение, на политика, която искат да дефинират, която е различна от сегашната, това може да им донесе някакви привърженици.

Но те нямат никакви възражения по отношение на политиката. Не възразиха на нито едно от решенията, което бе взето. Нинова каза, че няма да правим коалиция с ГЕРБ. Второ, в какви коалиции ще влезем и каква програма ще изпълняваме, както и кого ще подкрепим, ще реши партията на общопартиен референдум. Абсолютно демократично, коректно и прозрачно ще бъдат решавани тези позиции", добави Вигенин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай