Виден бесепар нападна ПП. Причината

Какво каза Свиленски за мандатите

Виден бесепар нападна ПП. Причината | StandartNews.com

Притеснява ме поведението на ПП, отговорността за втория мандат е тяхна. Малко несериозно е търсейки си поводи в Изборния кодекс да излизат от ситуацията, като не съставят кабинет, длъжни са да положат усилия. Гражданите ще си направят извод кой е виновникът за едни предсрочни избори. Това заяви Георги Свиленски от БСП за "Твоят ден''.

По думите му ако все пак ПП поканят БСП на преговори с втори мандат, "левицата" ще участва. "С аргументи веднъж преодоляхме различията по темата за Украйна, надяваме се да убедим бъдещите си партньори, че не бива да участваме във война. Все още има шанс депутатите да вземат отговорно решение'', смята той.

Според него едва ли би се стигнало до коалиционно споразумение с третия мандат. "Зад всеки предложен министър стоят различни предложения и решения. Всички депутати от БСП ще бъдем в пленарната зала и ще гласуваме проектокабинета. Крайно време е 48-ит парламент да създаде кабинет, но както виждам ГЕРБ няма да успеят. Относно изключването на Явор Божанков Свиленски коментира, че той не е изключен за различно мнение, а за това, че то не съвпада с вижданията на партията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай