Петък,

Вежди с реч като притча. Разплака залата

От: СТАНДАРТ -
3605
Вежди с реч като притча. Разплака залата
A
A
A

Реч като притча направи почетният председател на 49-ото НС Вежди Рашидов. И разплака пленарната зала и всички, хора, които гледаха по телевизията първото пленарно заседание на новия парламент.

На мен се падна честта да открия и 49-ото НС, каза Рашидов. И прочете прочувствено слово.

Молих се за разум. Дълбоко вярвах, че разумът е шансът ни да се оттласнем от дъното. За съжаление днес отново се срещаме с омразата, с отказ от диалог. С глупави мантри за минало и бъдеще, пропускайки настоящето, заяви Вежди Рашидов.

Той сподели впечатленията си предизборната кампания. Срещнах се с много хора, различни по характер, различни по мнения, но еднакви в бедността. Те нямат големи изисквания към живота, освен страха за оцеляването. Хора честни и чести, забравени от политици и бог, каза Вежди Рашидов. И посочи, че сред исканията на тези хора са били простички, но важни за тях неща като автобус до съседното село, за да си купят лекарства.

Вежди Рашидов разказа как в село Цар Калоян един човек, който се разплакал пред него.

Не разбирам какво друго може да свали на земята един политик освен плачещият народ, заяви Рашидов. И призова за покаяние.

Хората желаят стабилно правителство. Останалото е просто омраза за сметка на българите, категоричен бе той.

Да смирим нравите си, да наведем глава и да приемем факта, че голямата политика е низ от компромиси. Нека оставим поне сълзите на хората да са чисти, заключи Рашидов.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com