Весела Лечева за саморазправата в БСП: Срам и мракобесие!

Социалистката скочи срещу изключването на Кирил Добрев

Весела Лечева за саморазправата в БСП: Срам и мракобесие! | StandartNews.com

Срам и мракобесие! Така емблематичният социалист Весела Лечева определи саморазправата в БСП. Кирил Добрев бе изключен от партията в четвъртък – на неприсъствено заседание на пленума с решение, взето на подпис. Предложението на Корнелия Нинова взриви партията. Срещу него скочиха БСП-София, БСП-Перник, младежката организация, Крум Зарков, Костадин Паскалев и още куп емблематични социалисти. Това е най-срамният дневен ред на Изпълнителното бюро на БСП до този момент, който е абсолютно безсмислен и безполезен за партията, написа Лечева в пост във Фейсбук. И заяви: „Два дни преди Нова година, неприсъствено, с една точка - изключване на един от най-разпознаваемите членове на партията Кирил Добрев. Това е проверка на всички верни и удобни на ръководството хора да се види дали ще имат смелостта да реагират на този мракобесен Национален съвет и да се постави в страх всеки желаещ пост в правителството или в партията”.

Целта е да се пакетират всички инакомислещи и претенденти за председателския пост като партийно зло, въпреки че между тях има големи различия, категорична е Лечева.

Ето цялата позиция на Весела Лечева:

Винаги съм отстоявала позицията си, независимо дали по този начин съм удобна или не на ръководството на партията.

Това е най-срамният дневен ред на Изпълнителното бюро на БСП до този момент, който е абсолютно безсмислен и безполезен за партията.

Два дни преди Нова година, неприсъствено, с една точка - изключване на един от най-разпознаваемите членове на партията Кирил Добрев. Това е проверка на всички верни и удобни на ръководството хора да се види дали ще имат смелостта да реагират на този мракобесен Национален съвет и да се постави в страх всеки желаещ пост в правителството или в партията.

Това обаче показва и страх от инакомислещи, от хора с влияние в обществото и сред партията, страх за собственото оцеляване.

Никога не съм си представяла такива тежки процеси в нашата партия. Нинова иска неистово да оцелее въпреки катастрофалните резултати.

С този Национален съвет се показва, че не се иска изглаждане на процесите в партията, а точно обратното. Това също би могло да навреди и на коалицията.

Не можеш да имаш трусове в партията, а навън да казваш, че си модерна партия. Целта е да се пакетират всички инакомислещи и претенденти за председателския пост като партийно зло, въпреки че между тях има големи различия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай