Въвеждат наркотестове за ученици

Въвеждат наркотестове за ученици  | StandartNews.com

Профилактичните прегледи при личните лекари на учениците да включват и тест за наркотици. Това поиска председателят на ПГ на ГЕРБ и шеф на Вътрешната комисия Цветан Цветанов на кръгла маса, насочена именно към битката с наркотичната зависимост.

"Всички институции трябва да се борят заедно с наркоманията у нас и нелегалния трафик на наркотици", заръча Цветанов. Той подчерта, че особено важно е ангажирането на родителите в различни инициативи. "Сигурен съм, че ако има навременна намеса можем да запазим много от тези деца чисти от наркотици", допълни депутатът. И обеща, че парламентът ще приема всичко разумно и реални, което ще помогне за намаляване на наркозависимите у нас. Цветанов напомни, че вече сме били свидетели на опити депутати да легализират марихуаната.

"Уверявам ви, че ще противодействаме ефективно на целящите тези тенденции да бъдат прокарани в българското общество. В Народното събрание мнозинството срещу употребата на наркотични вещества ще бъде по-голямо", отсече той. Цветанов изрази удовлетворение, че на форума присъстват и председателите на Комисията по здравеопазване д-р Даниела Давидкова и на Комисията по образованието - Милена Дамянова. Според него решението на този проблем не може да се намери само от една институция. В дискусията се включиха и 26 представители на общинските съвети за борба с наркотични вещества от различни градове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай