Васил Терзиев: Ще спечеля изборите на първи тур

Какво се случи на представянето на кандидат кмета

Васил Терзиев: Ще спечеля изборите на първи тур | StandartNews.com

Стотици личности от различни прослойки на обществото- актьори, музиканти, политици, членове на различни организации или просто будни хора подкрепиха предпримача и кандидат за кмет Васил Терзиев. Той е издигнат от политическите партии "Продължаваме промяната - Демократична България", Спаси София и организацията “Екипът на София”. Представянето му беше на  грандиозно събитие в Sofia Event Center, а залата беше пълна.

 

Докато формациите са решили кой кандидат кмет да изберат за кандидатура са изминали няколко месеца.

Накрая те са се спряли на името Васил Терзиев. Той е най- познат с огромните си успехи в ИТ сферата и за това, че е  един от съоснователите на академия Telerik.

Водещ на събитието беше актьорът Алекс Алексиев, като той го представи.

Това, което отправи към присъстващите  Терзиев е , че за него е важно да има свободни хора, които да развиват своя потенциал превърнат в успех, а той  на своя страна да води до отговорност.

Въпросът който зададе на публиката е “Защо успял в друга сфера човек като Вас иска да смени своето амплоа?”, а отговорът “Защото има желание  София да стане град на бъдещето и неговата мечта е тя да се превърне в  европейски град за пример.

Васил Терзиев иска да направи училищата приветливи, няма значение в кой квартал се намират те. Желае  да разреши проблема с детските градини и София да стане европейски град ,а това да се съчетава с добре работеща администрация.

ИТ специалистът и формациите  зад гърба му са за повече правомощия на районните кметове. Причината за това е, че те са най-близо до гражданите.

 Каза и че ще издигнат собствени кандидати за районни кметове във всички 24 райони на столицата.

Терзиев е за  мнозинство на Общински съветници.

Лидерът на Спаси София- Борис Бонев пък на своя страна се произнесе,че “политическото его и боричканията трябва да отстъпят място на хора с ценности”. Той също така сподели, че битката за по-добър град не е никак лесна.” От всеки един ремонт в София се краде”- каза той. Против е и застрояването. Трябва да се реновира планината Витоша. Призовава за  чиста София без преливащи кофи и фалшиво миене.

Нашата цел цел е “ историческа победа на 1 тур по време на изборите, мнозинство за софийски съветници и да покажем, че София е град, с който да се гордеем, а не заложник” сподели Бонев.

Кирил Петков е оптимист и вярва, че с управлението на Терзиев просперитетът на младите хора ще бъде във възход, заради финанси, които ще осигурят. “Васко ние сме с теб!”-призова той

“Виждам, че много хора стоят зад много хора”- изказа се Христо Иванов. Сподели, че това, което го е убедило да избере, Терзиев е  , че изключително много залага на работата и вниква във всеки един въпрос. “Важно е обединението, защото градът и страната имат огромен потенциал. Той има история да дава, а не да взима. Не съм сигурен дали без него тази зала щеше да бъде толкова пълна.”- сподели той.

На събитието се изказаха още Атанас Атанасов от Демократична България, Добромира Костова, съпредседател на Зелено движение, Георги Илиев - кмет на район Слатина, професор Евелина Гечева- журналист, А един от най- добрите приятели на Васил се произнесе с гръмките думи:”Васко може, Васко трябва, Васко ще стане кмет!

 

Васил Терзиев за вестник “Стандарт”:

Господин Терзиев,

-Какво Ви предизвика да се кандидатирате за кмет на София?

-Желанието ми да видя нашият град да се развива много по-бързо, нещата, които се правят да станат по-качествено и наистина да бъдем град за пример. Аз просто вярвам, има много потенциал,  който се пилее като човек ме боли, че разполагаме с нещо прекрасно и не сме добри стопани.

-Кое ще промените първо, ако спечелите изборите?

-Това да бъдем прозрачни, да бъдем отчетни към гражданите и да превърнем община София от една от най-непрозрачните в най-прозрачни. Място, където всеки един знае как и защо се харчат парите и кое трябва да бъде най- важно за нас.

-Как виждате Вашето управление през призмата на ИТ сферата?

-Чрез активна дигитализация в общината, чрез дигитализация на отношеният между общината и гражданите, все повече дигитални услуги, все повече създаване на технологии за създаване на полза за гражданите и чрез създаване на по-добри условия за всички технологични фирми и те да бъдат добре дошли да правят в бизнес в София и да бъдат гръбнак на икономиката.

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай