Въпреки кризата! Над 10 млн. промениха облика на Исперих

Спортни съоръжения в града, 42 нови улици в селата

Въпреки кризата! Над 10 млн. промениха облика на Исперих | StandartNews.com
  • Общинското предприятие "Чистота" се грижи за града
  • Спортни съоръжения в града, 42 нови улици в селата 
  •  

    Проекти за над 10 млн. лв. превърнаха Исперих в модерен европейски град. През изминалите четири години, въпреки серията от кризи в национален и световен мащаб, които пряко засегнаха българските общини, Исперих успя да насочи над 10 милиона инвестиции - собствени, национални и европейски, в ремонт на улици, изграждане на спортни съоръжения и реновиране на културни институции.

    Вярвам, че, заедно с екипа ми, успяхме да върнем вярата на хората в кметската институция, категоричен е кметът Белгин Шукри, който се кандидатира за нов мандат. 

    Над 11 км от пътната мрежа в Исперих е рехабилитирана. 21 км пътища в селата също са ремонтирани. 25 улици са изцяло подновени, а шест - 6 частично. В селата новите улици са 42, ремонтираните - 12. Изградени са 3,5 км тротоари в града, като те имат съответните бордюри и тротоарни настилки. 

    С цел подобряване на сметопочистването и сметоизвозването общината планира общинско предприятие "Чистота", което започна своята дейност в началото на 2021 г. Закупени бяха 1500 контейнера и три нови автомобила.

    За да бъдем по-независими от външните фирми и с цел създаване на условия за по-добро и ефективно комунално обслужване на населените места в общината модернизирахме автопарка на администрацията. 

    Поетапната подмяна и допълване на автопарка, сметосъбиращите съдове и техниката на Община Исперих намали в дългосрочен план разходите на администрацията за ремонт на амортизирана техника, за наем на специализирана техника от външни фирми, позволи по-бърза реакция при необходимост за отстраняване на аварии и други непредвидени ситуации, подобри качеството на социалните и комунални услуги, които Общината предоставя на своите граждани, обясни Белгин Шукри. 

    От края на 2019 година до днес са купени още верижен багер, два нови комбинирани багера; нов товарен автомобил, нов висококачествен трактор със специализирано комунално оборудване, нов специализиран трактор за косене, два нови автомобила за обезпечаване разноса на храна на увеличаващия се брой потребители на Домашния социален патронаж, нов специализиран микробус за нуждите на Центъра за лица с увреждания и техните семейства, четири леки автомобила /един за нуждите на КСУДС "Лудогорие", един за нуждите на ЦНСТДМУ, един за нуждите на ОП "Чистота", един за нуждите на администрацията/.

    Културният календар на общината е наситен със събития. Исперих заделя средства за конкурси, чествания, празници, за читалищна дейност.

    Важна предпоставка за задържането и привличането на младите хора в града ни е намаляването на безработица. Затова в новия мандат ще оказваме подкрепа на фирми, разкриващи и запазващи работни места с достойно заплащане на труда и на фирми, предлагащи повече работни места за млади хора, категоричен бе Шукри.

     

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай