Ваня Григорова проговори за заплатата и ипотеката

Няма риск за работата на София, каза тя

Ваня Григорова проговори за заплатата и ипотеката | StandartNews.com

Ваня Григорова проговори как се справя без заплата и призна, че й е много трудно.

"Към момента не съм получила една стотинка за работата си в СОС. Заплащането се оказа, че е 1080 лв. На нас ни е по-изгодно да гласуваме, за който и да е председател, защото възнаграждението ще се увеличи. В момента не получавам никаква заплата. Трудно ми е с ипотеката", каза общинският съветник от БСП в интервю за бТВ.

"В момента НАП ме проверява за 5 години назад какви разходи и приходи съм имала. Очевидно и партньорът ми ще бъде засегнат", съобщи Григорова. 

Политическата криза в София е много сериозна, а в СОС няма воля да заработи, коментира ситуацията в столицата Ваня Григорова.

Ако това е работа, означава, че аз ходя на работа два пъти в месеца за по 4 часа, колкото да се скараме. Работата изисква да се предлагат сериозни решения, които да бъдат сериозно обсъждани.

За да се вдигнат клоните от улицата и да се почисти, не е нужно да има избран председател на СОС, това трябва да бъде ясно. И в случая някой просто си търси оправдание, добави още Григорова.

Според Ваня Григорова ПП/ДБ нямат достатъчно гласове, за да управляват еднолично и е повече от логично председателят на СОС да е представител от опозицията. На свой ред пък ГЕРБ, също нямат причина да не подкрепят кандидата на ПП/ДБ, категорична е още Григорова, с обосновката, че партията, все пак, управлява на национално ниво.

Григорова посочи също, че се търсят общи краткосрочни приоритети, за да се гласуват бюджета на столицата, както и други належащи неща. И поясни, че червената линия на БСП е опазването на културно-историческото наследство.

"Но тази линия бе пресечена с демонтажа на Паметника на съветската армия, който бе премахнат абсолютно незаконно", категорична е Григорова.

"Не разбирам това незряло поведение от тяхна страна - на ПП/ДБ/СС! Това, което беше направено, бе абсолютно незаконно! И при това положение ние няма как да участваме в съвместно управление с тях!", непреклонна бе още Григорова по темата. И дори уточни:

"Можем да изчакаме още три години съдът да се произнесе финално и през това време да продължим да не правим нищо. Нищо, че е установено посредством редица официално издадени документи, че са извършени редица нарушения при демонтажа на паметника. Този кран, например, също нямаше право да бъде там. По въпроса се изказа и Инспекцията по труда!

Въпреки това Григорова увери, че няма риск София да спре работа.

"Риск пред София няма, за това София да спре работа. Има риск да не се адаптира бюджета по новите условия, което не бива да се допуска, но няма да е пагубно. Терзиев казваше на няколко заседания, че на София са нужни 77 милиона, за да не изгуби 240.

Е, накрая се оказа, че това, което му обяснявахме, че може да се случи - а именно от държавния бюджет могат да се отпуснат средства, за да на се загубят пари, той това направи накрая. Но не 77 милиона, а 32 милиона. Този рекет трябва да бъде прекратен. Ако иска добронамерен и партньорски разговор, трябва да има открито отношение към хората, които се опитва да привлече за партньори", добави тя.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай