Ваня Григорова проговори кой й предлага партия

Обяви развръзката в София

Ваня Григорова проговори кой й предлага партия | StandartNews.com

Ваня Григорова проговори за политическите предложения, които получава. Тя не отрече, че получава оферти от политически формации: „Предложения има винаги“.

На въпроса от кого тя отговори: „Няма да кажа. Важно е ако и когато нещо се случи. В момента не мисля, че трябва да отделям време за това“.

На получените предложения тя отговорила с „Не сега“. Те идвали от „съществуващи и несъществуващи проекти“.

„По-скоро е нещо, което нещо още не съществува и не е опция, което се вижда публично. Не е президентът. Не съм част от каквото и да било около президента“, обясни Григорова накъде клони тя.

„Поне на мен евроизборите не са ми цел в лично качество. Не смятам, че са важни. Напротив. Много често вече законодателството, което идва в България, се кове в Брюксел”, каза Ваня Григорова.

По отношение на делото за преразглеждане на резултатите от местните избори в София тя каза: „Делото все още е в съда. Но че има нарушения вече е установено.

15 флашки ги няма. 13 от тях са от „Слатина“ – района, в който съм аз. Това е районът с кмета на ПП, ДБ, СС, който беше преизбран с много малка разлика от неговия конкурент на балотаж“, добави тя.

На въпроса дали най-накрая ще бъде избран председател на Столичния общински съвет (СОС) тя отговори: „Според мен вече има такива нагласи сред различните групи общински съветници. Защото трябва да започне да работи СОС“.

Тя потвърди, че става дума за представителя на ПП, ДБ, СС Цветомир Петров.„Предполагам, че ще бъде той“, каза Григорова.

„Аз лично няма да го подкрепя. Какво ще решат останалите не знам“, обясни тя.По думите ѝ, категорично „не“ за този избор са казали не само от ИТН. "За мен е неприемливо да подкрепя човек от тази група", изтъкна тя.

По-ниските цени в Европа не са защото тези страни са в еврозоната. Нека си спомним преди година и половина спекулативно започнаха да се вдигат млечните продукти, коментира още столичният общински съветник от БСП.

Според нея причината за по-ниските цени в европейските страни са контролът и конкуренцията.

„Между другото в Русия също има много по-ниски цени. Тя да не би да е в еврозоната? Там има контрол и конкуренция“, даде пример тя.

„Препоръчвам ви да разгледате някои репортажи и снимки, за да видите колко „беден“ е изборът там. Не еврозоната е това, което води до ниски цени, а политиката на правителствата. Така че г-н Василев да вземе да направи така, че и тук цените да са по-ниски“, добави Григорова.

По думите й българите бягат в Западна Европа, защото заплатите са по-високи и цените на хранителните продукти по-ниски.

Според нея, планираното увеличение на приходите от градски транспорт в София с 15% не е възможно. „Невъзможно е да се случи от увеличение на приходите от продадени билети и карти. Кметът и неговите експерти твърдят, че е възможно в рамките на една година увеличаване на приходите с една четвърт. Това не е възможно“, каза Григорова.

Григорова коментира и скандала „Чаталджа“, изнесен от същия сайт, който около местните избори направи разкрития и за неин имот: „Това е един сайт на едни хора, които са абсолютно непрозрачни.

Това нещо е регистрирано във Франция, за да не могат да се проследят даренията, които отиват натам. Дали има някакво нарушение се надявам да бъде установено от прокуратурата, а не от хора, които са решили да извършат някаква поръчка“.

„През този сайт са публикувани неща, които са им подадени. Те не са журналисти“, смята тя.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
pink
преди 2 месеца

Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи:---- https://do.my/biox

Откажи