Валери Симеонов: Напрежението в ОП е болест на растежа

Валери Симеонов: Напрежението в ОП е болест на растежа | StandartNews.com

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов призна, че има неколкомесечно напрежение в коалицията "Обединени патриоти". И изтъкна, че напоследък нямало комуникация. Обаче вината не била в него, а в Красимир Каракачанов. Вицепремиерът обвини още партньорите си, че водят коалиционния разговор през медиите, а на коалиционен съвет.

"Сериозни въпроси в една коалиция се разглеждат там, където им е мястото – на политически съвет, а не в телевизионни студия. Такъв съвет не е имало, въпросът не е обсъждан - изключително сериозен е", коментира по БНТ Валери Симеонов.

В същото време острата реакция на партньора му Каракачанов миналата седмица дойде именно след като първо Симеонов даде телевизионно интервю и обяви за "глупотевини4 идеята на ВМРО за референдум за Истанбулската конвенция. Винаги съм казвал, че когато една конструкция работи винаги има в нея определени търкания, когато каруцата върви тогава скърца, когато не скърца тогава е опасност. Естествено, че има непрекъснато проблеми, наслоени с неколкомесечни напрежения, които са в парламентарната група. Все още няма никакво желание да бъдат решени тези проблеми, които пораждат напрежение – най-вече от страна на колегата Каракачанов", обвини той партньора си. Симеонов показа, че е сърдит, защото, по думите му, ВМРО окупирало медийното пространство.

"Там има едно голямо деформиране на медийните представяния в коалицията. Все пак, това е коалиция между три партии със съответните споразумения и равноправни и взаимоотношения, и изяви, но в случая цялото медийно пространство е узурпирано от представители на ВМРО, което си е един проблем от няколко месеца. Надявам се да го решим в скоро време", цупи се лидерът на НФСБ. В същото време през последните дни той отнесе и критики от другия партньор в коалицията - Волен Сидеров. Лидерът на "Атака" го обвини, че се договаря с Цветан Цветанов НФСБ да даде рамо на Истанбулската конвенция зад гърба на "Атака" и ВМРО. И Каракачанов, и Сидеров предрекоха, че кабинетът ще падне, ако Симеонов предприеме такъв ход. Той пък отрече да се е срещал и договарял с Цветанов. И натърти, че неговите депутати няма да подкрепят конвенцията, но и референдум по въпроса.

Дали ще изчистят напрежението с Каракачанов, зависело от самия него. "О, зависи от него най-вече. Нещо няма комуникация напоследък. Предложил съм няколко пъти вече на г-н Сидеров, който е председател на ПГ, да организираме такава среща. Нещо не се получава. Това са болести на растежа, които са преодолими,

защото все пак, когато първите симптоми на звездната болест бъдат видени, определени и показани, мисля че може да се реагира", заяви Симеонов. По думите му разумните хора реагират, а неразумните продължават да мисля, че са по-умни от другите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай