Вълчев: Реформаторите няма да са придатък на ДСБ

Вълчев: Реформаторите няма да са придатък на ДСБ | StandartNews.com

София. Няма шанс Реформаторския блок да стане придатък на някоя от партиите в него, в частност на ДСБ. Това коментира пред Дарик радио зам.-председателят на Движение България на гражданите Даниел Вълчев. Той обяви още, че Реформаторите подкрепят електронното гласуване и задължителния вот.

„Единственото, което представлява истинска заплаха за единството на Реформаторския блок е начинът, по който искаме да изглеждаме на хората. Ясно е, че в Реформаторския блок са събрани различни партии. Това, което обаче със сигурност трябва да е ясно, че блокът не е и няма никакъв шанс да стане просто придатък на една от политическите партии - говорим за ДСБ. В този смисъл разчитаме на равноправието", коментира Вълчев.

Той също така не смята, че отношението към ГЕРБ и бъдещата властова конструкция може да раздели блока и посочи, че партията му е възникнала като алтернатива именно по време на предишното управление.

По повод обсъждания референдум за изборните правила Вълчев съобщи, че България на гражданите подкрепя две неща - да има електронно гласуване и да се мисли за задължително гласуване, но с уговорката, че не е важна задължителността, колкото санкцията.

„Една от най-добрите санкции е, ако човек не е гласувал на избори, да няма право да бъде държавен или общински служител. Как така ще си държавен служител, като не те интересува кой управлява тази държава", попита той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай