Вълчев: не може да толерираме ДСБ

Вълчев: не може да толерираме ДСБ | StandartNews.com

"В нормалните държави поведение, подобно на това на ДСБ, не се толерира". Тази критика към партията от Реформаторския блок отправи Даниел Вълчев от ДБГ. Той коментира пред БНТ необичайната позиция на ДСБ, които едновременно са част от РБ - коалиционен партньор на ГЕРБ и управляваща формация, и опозиция на управлението.

"От ДСБ декларират, че не подкрепят правителството и са извън управляващата коалиция, но реално нищо не се е променило", убеден е Вълчев. За него положенията са две - или си в управлението, или си извън него. "Да си извън управлението означава да нямаш участници в него. Колегите от ДСБ са приели някаква специфична позиция", смята бившият просветен министър.

Той е притеснен, че двусмисленото положение на ДСБ поставя петно върху целия Реформаторски блок. Вълчев не вижда нищо лошо в това, че някой в Блока не вижда бъдеще за него и иска да готвят нов политически проект.

"Това, че междувременно стои в Блока, защото не знае дали ще му стане новия политически проект, даже и в това няма нищо лошо. Голяма част от хората не могат да вземат ясни решения и продължават да се колебаят до безкрайност. Ако успеем да затворим тази тема и да е ясно кой къде стои в политически спектър, за всички ще е най-добре", убеден е Вълчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай