В програмата на ГЕРБ: 2 пъти повече бедни с енергийни помощи

В програмата на ГЕРБ: 2 пъти повече бедни с енергийни помощи | StandartNews.com

Борисов представя в четвъртък приоритетите на партията

Два пъти повече бедни българи да имат достъп до енергийни помощи през зимата, предвижда предизборната програма на ГЕРБ. Политическата партия обещава да завиши до 300 млн. лв. годишния бюджет за помощите за отопление, научи "Стандарт". През тази година той беше 90 млн. лв. Така броят на социално слабите семейства, които ще получават по 65 лв. всеки месец от ноември до март, ще нарасне от сегашните 252 000 до 500 000. Ако междувременно се вдигне цената на тока, ще бъде актуализирана и месечната помощ за отопление. Окончателният вариант на документа ще бъде съгласуван днес, а официалното представяне ще се състои в четвъртък.

Междувременно поне 9 мандата поиска ГЕРБ в лидерския 25 МИР в столицата, съобщи Красимир Ципов от партията след регистрацията в понеделник. "Считаме, че ще има убедителна победа на ГЕРБ на територията на 25 МИР, всъщност и на територията на цялата страна", заяви Ципов в коментар на изказване на Димитър Дъбов от БСП, че председателят на БСП Михаил Миков ще победи лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в 25 МИР-София. "Ние сме готови с това да предложим на българските граждани това, което те очакват. Новото, което ще направим, е най-накрая да регулираме на законно ниво разузнавателните служби и НСО, да приемем устройствен закон за сектор "Сигурност", който трябва да регулира взаимоотношенията между всички структури в този сектор", обясни още Ципов. По думите му енергийната ефективност също е сред основните приоритети. "Затова може би е добре да обърнем като внимание и много важен акцент да се повиши усвояемостта на средствата от ЕС, които ще бъдат отпуснати за енергийна ефективност", заяви Ципов. В понеделник от партията на Генерала регистрираха и листите си за 23 и 24 МИР.

Бойко писа на Туск за новия му пост

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поздрави премиера на Полша Доналд Туск за избирането му за председател на Европейския съвет.

"Уверен съм, че със заемането на този най-висок пост, Вие ще засилите лидерството на Европейския съюз и ще бъдете важен фактор за стабилност в общността", пише в поздравителния адрес до министър-председателя на Полша. Борисов пожела на Туск да пренесе забележителните си успехи като премиер на Полша и на европейско ниво. "Вярвам, че с общите усилия на всички отговорни политици в Европейския съюз ще успеем да преодолеем антиевропейските и популистките идеи, които намират широка почва през последните години", пише още председателят на ГЕРБ в поздравителния адрес до Доналд Туск.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай