В ДАНС приемат само ченгета с чужди езици

В ДАНС приемат само ченгета с чужди езици | StandartNews.com

София. Само служители на бившата Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП), които са езиково грамотни и владеят поне един чужд език, ще бъдат преназначавани на работа в Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС). Това стана ясно от изявление на вътрешния министър Цветлин Йовчев.

Министърът посочи, че всеки от искащите да работят в ДАНС бивши антимафиоти ще трябва да подадат молба за това, след което да мине през тестовете, прилагани към всички кандидати за работа в агенцията. Става дума за тест за езикова култура и психологическа годност. Бившите служители на БОП-а обаче няма да преминават през медицински преглед и тест за физическа подготовка, тъй като вече са минали подобни тестове като служители на МВР. Йовчев каза, че по закон преназначаването трябва да приключи на 1 октомври.

"За да не се затрудни работата в новата структура, служителите от ГДБОП запазиха оперативните дела, по които работят, достъпа до информационната система на МВР, ползваните коли, сгради и технически средства. Единствено бяха предпочитани от министъра на вътрешните работи на директора на ДАНС", обясни Йовчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай