В ДАИ са въртели схеми от 2015 г.

В ДАИ са въртели схеми от 2015 г. | StandartNews.com

Корупционната схема в Автомобилна администрация е започнала да действа от началото на 2015 година. Това съобщи министърът на транспорта Ивайло Московски пред журналисти във Врана. И уточни, че е готов да отиде на разпит по случая.

Министърът коментира и издаването на фалшивите шофьорски книжки. "Колегите съвместно с Автомобилна администрация, нашето министерство и колегите от МВР ще направят анализ. Става въпрос за над 500 протокола и ще отнеме вероятно известно време да се прецени по тези протоколи, каква част от изпитите, каква част от издадените удостоверения ще трябва да бъдат анулирани и отнети. Предстои от понеделник да работи министерството с колеги от МВР. На база на информацията, която сме получили от Специализираната прокуратура, имаме писмо от тях, което ни дава по-голяма яснота за обхвата, регионалните дирекции, за които става въпрос и проведените изпити, за да можем, все пак и ние да се ориентираме точно по кои протоколи да започнем да работим", обясни той.

До момента няма информация за участие на служители от ДАИ-Варна в схемата.

Обединяването на транспортните асоциации в единен бранш ще даде възможност на бранша да се възложи издаването на лицензи и разрешителни, което ще възпрепятства корупционните схеми, стана ясно още от изказването на Московски.

След 10 дни във Варна ще пристигне министърът на транспорта на Катар, който проявява интерес за сътрудничество с пристанище Варна. В Катар в момента се изгражда най-голямото пристанище в света, уточни министърът.

Стандарт Нюз припомня, че днес Специализираният съд ще гледа днес мерките за неотклонение на арестуваните за корупция инспектори от Автомобилната администрация. За 7 от задържаните специализираната прокуратура ще поиска "задържане под стража", за двете жени, които също са с обвинения, ще бъде поискана парична гаранция, съобщи вчера главният прокурор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай