В СОС стана страшно. Ваня Григорова скочи

И в местния парламент на София хвърлят искри и палят пожари

В СОС стана страшно. Ваня Григорова скочи | StandartNews.com

И в местния парламент на София хвърлят искри и палят пожари. "От наша страна беше направен опит да се осигури поне минимална, краткосрочна устойчивост в Столичния общински съвет (СОС), за да бъдат гласувани ключови документи като план-сметката за сметопочистването, бюджет 2024, икономическата рамка за градския транспорт.

Буквално три дни по-късно Продължаваме промяната и Демократична България гръмнаха разговорите, като посегнаха на историческата памет и културно-историческото наследство". Това написа в личния си фейсбук профил столичният общински съветник от БСП Ваня Григорова.

"Кой го направи? Можете да чуете от г-н Борис Бонев в интервюто от тази сутрин по националната телевизия, който също потвърди, че включително с мен води разговори за наболели проблеми, които налагат мигновени решения.

За колективни трудови договори, които предстои да се подписват, за клаузи в договори с частни фирми, които и към момента извършват комунални услуги и пр. Но ПП-ДБ на национално ниво саботираха този процес!

Защо? Тяхна вътрешна работа е да си подобрят коалиционната култура, както спомена и г-н Бонев. А междувременно да си понесат и отговорността пред обществото за тежкия провал както в работата до момента (отново саботаж на СО от страна на старите им районни кметове като Трайчо Трайков, Делян Георгиев, Георги Илиев, Константин Павлов), така и за невъзможността да постигнат крехък консенсус по базови теми в Столична община.

За да заработи СОС не са нужни особени мениджърски умения, с каквито се хвалеше Терзиев, нужна е добра воля и нормални човешки отношения. Но те и на това не са способни", заяви Григорова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай