В МРРБ няма сигнали за злоупотреби с Ларгото

Правителството и МРРБ ще търсим всички възможни законови начини да спрем строителството в чувствителните зони около морските плажове, заяви още регионалният министър Петя Аврамова...

В МРРБ няма сигнали за злоупотреби с Ларгото | StandartNews.com

В МРРБ не са постъпвали сигнали за злоупотреби и схеми с „Ларгото“, каза пред журналисти министърът на регионалното развитие Петя Аврамова.

„Предвид течащо съдебно дело, с което Министерство на културата иска неустойка и е предявило такава към изпълнителя на проекта, управляващият орган ще изчака окончателно решението на съда преди да предприеме действия по казуса и по визираното закъснение в срока“, заяви министърът.

„Управляващият орган ще предостави всички необходими документи. Прокуратурата проверява случая. След решението на съда относно предявените искове на Министерство на културата и управляващия орган ще предприеме съответните действия“, допълни Петя Аврамова.

Правителството и МРРБ ще търсим всички възможни законови начини да спрем строителството в чувствителните зони около морските плажове, заяви още Петя Аврамова. По думите й ще се търсят и законов начин и възможности за отчуждаване на части от имоти, които са в чувствителна зона. „Това ще важи за имотите, за които не съществува и няма никаква забрана за строителство“, обясни Аврамова.

По отношение на къмпинг „Корал“, министърът уточни, че има забрана за строителство със заповед на МОСВ. „Тази заповед е обжалвана и е влязла в законна сила през февруари 2018 г. тоест за визирания имот, има забрана за строителство“, допълни министърът. „Ръководителят на ДНСК арх. Несторов е цяла седмица на проверка на обектите, както в Северното, така и в Южното Черноморие.

Проверяват се всички обекти, за които има сигнали или информация от медиите за строителството. Това, което знам до момента е, че проверката на „Св. Константин и Елена“ е констатирала, че няма законови нарушения и строителството се изпълнява законно.

Относно плажовете и строежа по Южното Черноморие утре в 11.00 ч. арх. Несторов ще изнесе данни за всички строежи кои от тях се спират с решение на ДНСК, кои ще бъдат спрени“, каза още Аврамова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай