Управляващите готови да довършат мандата си

Управляващите готови да довършат мандата си | StandartNews.com

Лидерите на управляващото мнозинство заявиха готовност за успешно завършване на пълния мандат

Готовност и воля за успешно изпълнение на управленската програма на правителството и завършване на пълен четиригодишен управленски мандат заявиха лидерите на партиите от управляващото мнозинство на среща при министър-председателя Бойко Борисов.

Международните заплахи и националните интереси на България налагат като приоритети през започналия политически сезон гарантирането на националната сигурност, на финансовата стабилност и успешна подготовка за Българското председателство на Съвета на ЕС. Лидерите постигнаха съгласие около необходимостта от политическа стабилност, която да гарантира икономическото развитие на страната и продължаване на реформите. Остава приоритет активното участие на България в процеса на вземане на решения в Европейския съюз и в НАТО.

В срещата при премиера Борисов участваха вицепремиерът по коалиционната политика и държавната администрация Румяна Бъчварова, вицепремиерът по координация на европейските политики и институционалните въпроси и председател на ДБГ Меглена Кунева, министърът на икономиката и лидер на СДС Божидар Лукарски, министърът на отбраната и лидер на БЗНС Николай Ненчев, председателят на НПСД Корман Исмаилов, председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, съпредседателят на ПГ на РБ Найден Зеленогорски и заместник-председателят на ПГ на РБ Борислав Великов.

Единственото, за което беше проведена срещата, това е да препотвърдим коалиционното си споразумение, както и секторните политики и реформите, които правим и продължаваме да правим. Това каза в Народното събрание зам.-председателят на ПП ГЕРБ и председател на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

 „На база динамиката в средата за сигурност да изградим приоритетите, които са за есенния политически сезон и 2017 година, да се подготвим активно за председателството, което ни предстои от 1 януари 2018 година", допълни той. По думите на Цветан Цветанов, на срещата са обсъдени основните приоритети, продължаването на реформите, както и подготовката за приемането на бюджет 2017. „Сега разговарях с колегите за процедурите и за това, че ноември месец трябва да сме готови за гледане на бюджета в пленарна зала", посочи зам.-председателят на партията, цитиран от Фокус. 

„Също така дискутирахме теми, свързани с динамиката в международен план и средата за сигурност. Един от основните акценти е сигурността на границата, сигурността в България и региона и подготовката за председателството през 2018", обясни Цветан Цветанов. „Президентските избори бяха съвсем малък акцент, накрая на разговорите, които са по управленската програма и по секторните политики", коментира той и допълни, че на срещата с РБ не са взети решения, които да са свързани с президентския вот.

„Имаме воля да продължим с реформите и това е, което ни обединява. Убеден съм, че всичко, което сме постигнали до настоящия момент, по никакъв начин не ни прави песимисти за бъдещия период, който остава до пълния 4-годишен мандат", подчерта Цветан Цветанов. По думите му, с представителите на РБ не е коментирана темата за смяна на министри или за явяване на президентските избори с обща кандидатура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай