Управляващите доволни, хвалят се какво правили цяла нощ

Само ПП водят преговори с представители на други парламентарни групи

Управляващите доволни, хвалят се какво правили цяла нощ | StandartNews.com

Програмата за управление е почти готова. Има някои нюанси, които сутринта трябва да се изчистят и днес да бъде публично представена, обяви на влизане в Народното събрание Настимир Ананиев от парламентарната група на "Продължаваме промяната" (ПП).

По думите му всички, които подкрепят правителството са предложили конкретни неща и в законодателната и в управленската програма.

Това, което сме предложили, се възприема, призна Атанас Атанасов от "Демократична България". Нека да видим окончателния текст, призова той.

Този въпрос към кандидата за премиер - така Атанасов отговори на питане дали има 121 депутати, които да подкрепят евентуален нов кабинет на ПП в този парламент.

Все още не сме видели окончателния вариант на управленската програма, в момента вървят консултациите, дали сме нашите предложения и мисля, че няма да има проблем, каза обаче Георги Свиленски, председател на ПГ на "БСП за България".

В програмата за управление на ПП са приоритетите на БСП - социална политика, образование, икономика, енергетика.

Свиленски пак повтори, че затварянето на парламента и отиването на избори е най-лошият вариант, който може да се случи за държавата.

"Оттук нататък отговорността на всеки народен представител пред неговите избиратели е да избере един от двата изхода - да продължаваме да работим, да приемаме закони и да правим реформите, другото - да отиваме на избори, което правихме три пъти миналата година", каза Свиленски.

Заяви, че БСП не водят разговори с други народни представители или парламентарни групи, това е ангажимент на мандатоносителя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай