Удържа ли думата си Слави за проектокабинета?

Ето с какво Трифонов вбеси т.нар. партиите на протеста

Удържа ли думата си Слави за проектокабинета? | StandartNews.com

Удържа ли думата си Слави за проектокабинета? Дори тези, които не го харесват, трябва да признаят: да, удържа я.

Заяви, че няма да внася проектокабинет без подкрепата на "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!". И не внесе. Въпреки лицемерието и предателството.

Да, направи го след президентския указ с номинация на Пламен Николов, но го направи. Забавянето не бе негов каприз. А по простата причина, че "Демократична България" му отговори чак във вторник. Кабинетът на Слави бе ясен още миналата седмица. Двете т.нар. партии на протеста знаеха министрите и имаха достатъчно време да ги обсъдят. Ако бяха отговорили до петък, най-вероятно Пламен Николов щеше да върне празна папка на Радев. А не парламентът да влиза в юридически главоблъсканици какво и как да се гласува, за да продължи рулетката за кабинет.

Изненада ли Трифонов партиите? Да, изненада ги. Най-вече с това, че държи на думата си.

Зарече ли се да победи ГЕРБ? Зарече се. Днес е водач на единствената партия, била ГЕРБ на избори.

Каза ли, че няма да допусне партии, които не са спечелили избори, да определят министри? Каза! И не го допусна. В момента яко го хейтят за това.

Обяви ли, че никой не може да му извива ръцете? Обяви го. И по тази причина днес го мразят.

Обеща ли да каже как се правят преговори у нас? Обеща. И хората му разкриха, че Христо Иванов искал да одобрява премиер, министри и всички шефове на важни ведомства. А Мая Манолова настоявала ИТН да лъже Иванов с обещания за постове. Огласиха как пред камерите "партньорите" им са за диалог, а иначе никой не иска да сложи подписа си до другия. И всички искат само едно - власт.

Повтори ли няколко пъти, че не се страхува от избори? Повтори. Те чукат на вратата и паниката на т.нар. партии на протеста плюс БСП, които неистово смятат как да реализират трети мандат, е видна.

Хулите и атаките амбицират ли Слави? Да, амбицират го. Няма спирка, каза Трифонов на 1 август. Така че, ако Манолова, Иванов или Нинова още вярват, че все пак ще прилъжат "Има такъв народ" за преговори по третия мандат и гласове за избор на кабинет, бъркат. Със сигурност Слави ще удържи и тази своя дума - да не ги подкрепи.

В момента политическите врачки се надпреварват да смятат колко гласове губи от поведението си "Има такъв народ". Но като нищо ще се окаже, че бъркат. И Слави става не по-слаб, а по-силен. А партията му още по-сплотена.

Арогантни или не, с рязък език или не, хората от ИТН заявиха, че са различни. И удържаха на думата си. Те са различни от останалите политици точно защото не се крият зад купешки фрази и измамни обещания. А с това и цялата злоба върху тях стават все по-симпатични.

Още повече, че докато истинските политици дърпат като хиени късовете на властта, дори и неосъществената, дори виртуалната, Ку-ку Бенд на Слави докосна сърцата на всички българи с уникална песен за силните жени, които прославят България с олимпийските си медали. Защото това са истинските неща.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай