Цветков: Бях решил да не се занимавам с политика

Цветков: Бях решил да не се занимавам с политика | StandartNews.com

София. Бях решил да не се занимавам повече с политика и да свърша с всичко политическо. Това каза пред Нова телевизия бившият министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в правителството на Бойко Борисов Александър Цветков, пояснявайки причината за своето дулго мълчание.

Това което е накарало ексминистъра да се завърне в политиката е проектът БАСТА, които по думите му е "интересен". Той заяви, че оставката му преди две години се дължи на изключително трудната работа с неговия пряк началник Симеон Дянков и че всичко в работата му е било буквално блокирано.

„А когато има невъзможност за съвместна работа между един министър и един вицепремиер, обикновено министърът си тръгва. Симеон Дянков не желаеше да работи с мен. Моите усилия бяха насочени към спасяването на железниците, положението беше изключително трагично в този период. Започнахме да правим една много усилена реформа. Всичко това не беше подкрепено от Дянков. Невъзможността да работим заедно е причината за моето оттегляне", каза още Александър Цветков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай