Цветанов за доклада на ЕК: Има кредит на доверие

Цветанов за доклада на ЕК: Има кредит на доверие | StandartNews.com

София. Това, което виждаме в доклада на ЕК е, че има кредит на доверие, което се дава към днешното стабилно управление, смята председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„За всички е ясно, че когато има стабилно управление, биха могли да бъдат реализирани и съответните законодателни промени, които да доведат до реални действия на изпълнителната власт", добави той на брифинг в парламента.

„Смятаме, че това, което се предприема като стъпки в законодателството и Закона за МВР, ние сме убедени, че в предстоящите месеци ще бъде подобрена борбата срещу тежката организирана престъпност, ще бъде възстановено доверието и съм убеден, че всичко това, което ще бъде предприето като законодателство, ще може да се постига политически консенсус по така приетата актуализация на стратегията на съдебната реформа", заяви Цветан Цветанов.

Той благодари на демонстрирането от парламентарно представените групи.

„Знаете колко беше важно да се постигне консенсус по принципите за приемане на една стратегия за съдебната реформа, която да обедини абсолютно всички парламентарно представени групи и смятаме, че това намери отражение в доклада", каза още председателя на групата на ГЕРБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай