Цветанов вечеря с Ердоган

Цветанов вечеря с Ердоган | StandartNews.com

Анкара. Цветан Цветанов и водена от него партийна делегация пристигна в Анкара за конгреса на турската управляваща Партия на справедливостта и развитието. Тази вечер заместник-председателят Цветан Цветанов ще присъства на официална вечеря, давана от турския премиер Реджеп Тайип Ердоган.

На конгреса на Партията на справедливостта и развитието присъстват над 100 международни делегации. В българската са включени областният координатор на ГЕРБ – Кърджали и народен представител Цвета Караянчева, кметът на Дулово д-р Юксел Ахмед и общинският ръководител на ГЕРБ – Джебел Мюмюн Исмаил.

Днес вътрешният ни министър се е срещнал с турския си колега Идрис Наим Шахин. Двамата са обсъдили изграждането на тристранен контактен център за полицейско и митническо сътрудничество между България, Гърция и Турция. „Считам, че за опазване на реда и законността на границата, ще допринесе именно създаването на този тристранен контактен център, между България, Гърция и Турция, за полицейско и митническо сътрудничество”, посочи Цветанов, цитиран от "Фокус".

"България има готовност да осигури сграда за тристранния център на ГКПП Капитан Андреево. Той ще даде възможност за бърз и непосредствен обмен на информация", каза още Цветан Цветанов.
Турският му колега Идрис Наим Шахин заяви готовност да работят в тази посока, за да може да се подобри работата между трите държави в граничната област и благодари на българския министър за готовността, която България е заявила за ускоряване на преговорите.

„Имаме готовност да оказваме всяко практическо съдействие, в това число и да посрещнем експерти от турска страна, които на място да се запознаят с функционирането на изградените контактни центрове”, предложи Цветанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай