Цветанов: Целта на правителството е всяване на страх

Цветанов: Целта на правителството е всяване на страх | StandartNews.com

София. "Никога по никакъв повод, когато е имало протести в периода, когато управляваше ГЕРБ, не сме си позволявали да правим подобни масирани проверки или пък да изискваме данни за членове на наши политически опоненти. Целта е всяване на страх и ограничаване на гражданската енергия". Това каза заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов в интервю за предаването „На светло с Люба Кулезич" по Нова телевизия.

По думите му това, което се случва в последните няколко седмици на протестите против днешното управление, е полицейщина. Според Цветанов изходът от политическата криза е подаване на оставка на кабинета и активен диалог между всички партии и гражданското общество.

„Ние сме част от това гражданско общество, което в момента не одобрява политиката на правителството, връщането на България назад и излизането от правилния път към Европа. Аз смятам, че всички български граждани са готови за предсрочни парламентарни избори, защото всички видяха каква беше манипулацията, която беше извършена на 11 май. Търсим възможности за стратегически цели и партньорство с партии в център-дясно, които имат абсолютно същите ценности, които се числят към семейството на Европейската народна партия. Въпреки различията, които има към настоящия момент, аз смятам, че много са общите цели, които могат да ни обединят, а това е сваляне на това правителство", посочи още Цветанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай