Цветанов: Цачева беше предложение на Бойко Борисов

Цветанов: Цачева беше предложение на Бойко Борисов | StandartNews.com

„Смятам, че взехме правилното решение за кандидат-президента на ГЕРБ. Цецка Цачева се държи изключително устойчиво", заяви в студиото на „Здравей, България" заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„През лятото, когато говорихме за първи път за възможния вариант за кандидат-президент на ГЕРБ, Цецка Цачева беше предложение на Бойко Борисов. Когато говорихме във формат Изпълнителна комисия всеки имаше възможност да даде своите доводи за последните четирима, които бяха обсъждани – Томислав Дончев, Йорданка Фандъкова, Димитър Николов и Цецка Цачева", обясни тя.

"Цецка Цачева има брилянтни познания в правото, тя е и един безупречен председател на парламента", подчерта Цветанов.

Цветанов коментира и клипа, който се появи в публичното пространство преди няколко години, на който се вижда как Цецка Цачева пее на партийна вечеря.

„Всеки от нас в личния си живот има компании, в които прекарва прекрасно. Понякога може би сме малко по-освободени, когато участваме в такива мероприятия", заяви той и добави:

„Тя е душата на компанията, тя винаги е много активна и много готина. Цецка Цачева е невероятен човек и който не я познава, може само да съжалява. Тя е човек, който винаги иска да помогне и винаги се е отнасяла с голяма отговорност към задълженията, които е изпълнявала в партията".

„Изборът и номинирането на Йорданка Фандъкова щеше да бъде отново дезертьорство, защото само преди една година имахме кметски избори и Фандъкова пое ангажимент да изпълни програмата си", каза още Цветанов.

„Цецка Цачева действително е една достойна и една грижовна майка", подчерта той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай